Brandweeroefeningen en de avondklok

Omdat vanaf vandaag de avondklok ingaat oefenen onze brandweervrijwilligers niet meer na 21.00 uur β€˜s avonds. Natuurlijk komen zij wel tussen 21:00 een 4:30 uur op straat als de brandweer gealarmeerd wordt voor een incident.

Onze brandweervrijwilligers oefenen wekelijks op de kazernes. Dat doen zij om geschikt te blijven voor hun taak. Het spreekt voor zich dat brandweermensen hun vaardigheden altijd op peil moeten houden. Zij moeten immers 24/7 klaar staan om hulp te kunnen verlenen bij uiteenlopende incidenten.

Wel oefent de brandweer in deze coronatijd in aangepaste vorm. Oefenen doen de vrijwilligers in kleine groepjes, verdeeld over verschillende tijdsblokken, avonden of ruimten. Vanzelfsprekend houden ze hierbij onderlinge afstand, dragen ze mondkapjes, passen ze de hygiΓ«nemaatregelen toe, blijven ze thuis en laten zij zich testen bij klachten.

Tekst & foto: veiligheidsregio nhn