5e plaats bij de 2e gewestelijke brandweerwedstrijden in Oudewater

Zaterdag 8 juni reisde de ploeg af naar het Utrechtse Oudewater voor de 2e gewestelijke ronde klasse 112 van de ABWC brandweerwedstrijden ook wel vaardigheidstoetsen genoemd, georganiseerd door de post Oudewater van de Veiligheidsregio Utrecht.

Het scenario.
We kregen een melding van een prio 2 dier te water bij een boerderij in de naastgelegen plaats Papekop.
Eenmaal ter plaatse troffen we daar de boer aan die inmiddels al bezig was met een graafmachine om de koe uit de sloot te halen.
Toen de bevelvoerder in overleg was met de boer of wij iets voor hem konden betekenen, hoorde wij ineens een harde knal wat uit de richting van de loodsen kwam die op het terrein stonden.
We zijn meteen op onderzoek gegaan en toen we bij de loods aan kwamen, kwam er een medewerker naar buiten met hevige brandwonden op zijn arm.
Bij de verkenning zagen we dat er brand was ontstaan in de loods, en na uitvragen van de medewerker bleek dat ze binnen aan het klussen waren aan een crossauto.
We hebben direct ingezet op de brand en ook zorg gedragen over het slachtoffer in afwachting van de komst van de ambulance.
Tijdens een verdere verkenning kwamen we er ook achter dat in de loods naast de brand iemand bekneld was geraakt met zijn arm onder een oprijplaat van een trailer waar een graafmachine op stond.
We hadden de brand snel onder controle waardoor we snel verder konden met het bevrijden van het beknelde slachtoffer.
Helaas stagneerde daar de inzet en hebben we daar wat tijd verloren en wat min punten gescoord, we hebben uiteindelijk het incident wel binnen de speeltijd kunnen oplossen.
Na de nabespreking met de jury was het wachten op de prijsuitreiking en zijn we uiteindelijk op de 5e plaats geëindigd wat helaas betekende dat we niet door waren naar de landelijke finale.
Ondanks dat hebben we een leuke dag gehad en de leerpunten van deze wedstrijd weer mee genomen voor een volgende wedstrijden maar ook natuurlijk voor de echte inzetten.
 
De uitslag.